Colmschate in een notedop

Colmschate in een notedop

 

Colmschate is de naam van een dorp en omringend stadsdeel in het oosten van Deventer, provincie Overijssel (Nederland) en telt ongeveer 20.000 inwoners.

 

De afleiding van de naam Colmschate is onzeker; het kan gaan om....

 

Meer...

Aan de gemeente Deventer verbonden organisaties

Website

Omschrijving

Faceboek

De Fontein

Wijk en verbindingscentrum waar het bruist.

Sociale Teams

Voortaan (sinds 1-1-2015) kunt u op één plek in uw wijk terecht met uw vragen over welzijn, zorg en omgaan met geld.

Email Colmschate Zuid

 

Email Colmschate Noord en Vijhoek

Raster

Kinderwerk, Jongerenwerk, Samenlevingsopbouw, Activering, Ouderactiviteiten en Ouderenadvies.

 

Wijkwinkel

De Wijkwinkel is het platform voor al uw vragen over wonen, welzijn en zorg voor de hele gemeente Deventer. Bij de Wijkwinkel kunt u terecht voor informatie over bijvoorbeeld vervoersmogelijkheden, tips voor het huishouden en hulp bij uw administratie. Maar ook voor informatie over thuiszorg, het gemeentegroen, over sport-, creatieve en andere activiteiten in uw buurt.

Wij Deventer

Een taakgroep is een groep bestaande uit minimaal vier bewoners, die aan de slag gaat met een onderwerp dat de leefbaarheid en de onderlinge hulp in de buurt bevordert.

Moonlight

Jongerencentrum

Zuid aan Zet

Hoe ontwikkelt Colmschate-Zuid zich? Welke rol kunnen wijkbewoners zelf spelen bij de veranderingen? Op verschillende momenten gaan buurtbewoners en wijkpartijen hierover met elkaar in gesprek.

Verenigingen / Evenementen

Website

Omschrijving

Faceboek

Link! Jeugdtheater

LInK! is opgericht door Iris Jager en Karien van de Laak. Na jaren succesvol samen gewerkt te hebben binnen het volwassenen muziektheater, leek het Karien van de Laak en Iris Jager een leuke uitdaging op dezelfde dynamische basis een jeugdgroep te beginnen op het gebied van zang, dans en theateren theater.

Kinderboerderij De Ulebelt

De Ulebelt wil door middel van een mix van recreatie en educatie de bewoners van haar werkgebied stimuleren een eigen bijdrage te leveren aan een meer duurzame samenleving.

Colmschate blijft Colmschate

Heel veel informatie over Colmschate

Sv Colmschate'33

Voetbalvereniging

Helios

Voetbalvereniging

Cocos - Colmpop

Cocos Deventer – Colmschate is een stichting die zich met zijn activiteiten richt op Colmschate. Cocos organiseert elk jaar hier in ieder geval drie evenementen.

 

Dat zijn namelijk de volgende drie: colmpop, najaarskermis en koninginnedag.

 

Voor elk van deze evenementen hebben wij een individuele site. Op deze site’s staat alle informatie die u nodig heeft over het betreffende evenement.

 

Cocos doet ieder jaar zijn best om een zo feestelijk mogelijk evenement te organiseren

Cocos - Koningsdag

Koningsdag 2015 Van 07:00 tot 14:00

 

Op Koningsdag 2015 zullen de volgende activiteiten plaats vinden:

 

1.Grote kleedjesmarkt Gratis deelnamen u kunt vanaf 7 uur een plekje zoeken.

 

2.Springkussens

 

3.Muziek

 

4.Oud Hollandse spelletjes voor de kinderen

 

5.Tent met consumptie verkoop

 

Muziekvereniging Eendracht

 

Wandelgroep Colmschate

 

Kunst van Hier tot Ginder

Fietstochten e.a.

Koor Groot Colmschate

 

Toneelvereniging Colmschate

 

Tennisclub Colmschate

 

Jeu de Boulesvereniging "De Vijfhoek".

 

 

Deventer Sportverenigingen

Aikido, Atletiek, Badminton, Basketbal, Biljarten, Bowling, Bridge, Cricket, Dammen, Darten, Golf, Gym/jazz, Gymnastiek, Handbal, Hengelsport, Hockey, Honk- en softbal, Jeu de Boules, Judo, enz.

ZORG

Carinova

Thuiszorg, woonzorg, bemiddeling

Bijzondere Zorg Team

Er zijn mensen die in een zorgwekkende situatie verkeren en hier zelfstandig geen verandering in kunnen brengen en/of hulp afwijzen. Het kan gaan om een familielid, een buurman/-vrouw, een gezin of iemand anders uit uw omgeving, die een zwervend bestaan leidt, zichzelf verwaarloost, zich verkommerd in zijn woning, woonoverlast veroorzaakt of vreemd of verward gedrag laat zien?

 

RIBW

Je woont in de gemeente Deventer en je hebt een psychische beperking. Op deze site kun je zien wat RIBW GO voor jou kan betekenen. Dat kan ondersteuning bij (zelfstandig) wonen, dagbesteding of werken en leren zijn. Kom gerust kennismaken.

 

Hiphuis

Dagbesteding, Bedrijven, Workshops.

CJG - Centrum voor Jeugd en Gezin

Het CJG geeft informatie en advies over kinderen en jongeren van 0 tot 23 jaar. Je kunt dus bij ons terecht wanneer je kind baby, peuter, schoolkind, puber of jong volwassene is. Zelfs als je zwanger bent of een kinderwens hebt, kun je al met je vragen bij het CJG terecht.

 

De Keyser - Kinder en Jeugdcoaching

Ieder mens is uniek en ieder mens heeft zijn eigen kwaliteiten. Als het even niet zo lekker gaat met een kind of jongere op school of thuis dan kan coaching ondersteuning bieden. Je kunt denken aan: slecht slapen, moeite met concentreren, een slecht zelfbeeld (o.a. belemmerende overtuigingen), faalangst, gepest worden, woedeaanvallen, ontevredenheid, bedplassen. Dit kan zich zowel sociaal –emotioneel als cognitief uiten.

 

Accare

Voor kinderen met psychische problemen gaat opgroeien niet vanzelf. Ze zijn bijvoorbeeld zo onzeker, angstig of somber dat ze niet meer goed kunnen functioneren. Accare helpt deze kinderen (en hun ouders) om hun klachten te verminderen en beter om te gaan met hun psychische problemen

 

Buurtzorg Deventer

Goede zorg thuis vraagt een professionele en toegewijde belangstelling voor de persoonlijke situatie van de cliënt. Zo snel mogelijk inspelen op zorgvragen, samen oplossingen zoeken, grotere problemen voorkomen. Buurtzorg levert deze professionele zorg, regelt de zaken eromheen en zorgt ervoor dat iemand zelf kan blijven beslissen over wat er nodig is.

 

Commercieel

De Scheg

Beleef een onvergetelijke dag bij Sport- en Belevingscentrum De Scheg in Deventer met een zwemparadijs, speelparadijs, kartcircuit, een overdekte kunstijsbaan, diverse sporthallen, squashbanen en nog veel meer!

Winkelcentrum

Evenementen Winkelhart in 2015

 

zondag 28 juni: Kleedjesmarkt

zondag 26 juli: Kleedjesmarkt

zondag: 30 augustus: Seniorendag

zondag 27 september: Jaarmarkt en modeshow

zondag 25 oktober: Dierenfeest

zondag 29 november: Pieten Festival

zondag 13 december: Christmasshoppen/ Kerstmarkt

De Kuip

De Kuip is het activiteitencentrum voor de gemeenschap van Colmschate en de gemeente Deventer. De 5 verschillende zalen bieden plaats voor vele activiteiten.

Kinderopvang Raster

Kinderdagverblijven, Peuterspeelzalen, Buitenschoolse opvang en Gastouders.

 

Kinderopvang Bloemetje

Kinderopvang BSO en VSO.

Kinderopvang Elfen Wereld

Kinderopvang Elfen Wereld biedt de volgende opvang; Dagopvang (0 tot 4 jaar), Peuterspelen (vanaf 2 jaar),

VVE, BSO KidS WerelD (4 tot 12 jaar),

Voorschoolse opvang, Vakantie opvang. Dit alles is kleinschalig zodat uw kind de juiste aandacht krijgt en in een mooie natuurlijke omgeving.

Kinderopvang de Company

Kinderdagverblijf, Buitenschoolse opvang, Peuterspelen.

De Fontein © 2015 • Fonteinkruid 61 • 7422 MS Deventer • tel. 0570-651.561